تین کلاینت, زیرو کلاینت

کیفیت تصاویر در تین کلاینت به چه صورت است؟

کیفیت تصاویر در تین کلاینت

کیفیت تصاویر در تین کلاینت یکی از مسائل مهم در امور مختلف است، که برای کاربران در زمینه های متفاوت از اهمیت بالایی برخوردار است. با پیشرفت علم و تکنولوژی تنوع مانیتور ها بسیار زیاد شده و انواع مانیتور های گیمینگ وارد بازار کامپیوتر شده است. برخی از مانیتور های گیمینگ رزولوشن بالایی مثل 4K دارند و برخی دیگر پنل IPS بسیار باکیفیت و برخی نیز پنل خمیده دارند. تمام این موارد با توجه به سلیقه‌ و نیاز گیمر و هدف وی قابلیت تغییر و ارتقا را دارد. به عنوان مثال اگر رزولوشن بالاتر را در اولویت قرار دهیم، ممکن است از پس تهیه کردن کارت گرافیکی که مناسب این رزولوشن باشد، برنیاییم.

رزولوشن (Resolution) چیست؟

وضوح صفحه نمایش یا رزولوشن (Resolution) تعداد پیکسل‌های یک تصویر یا نمایشگر دیجیتال را اندازه گیری می‌کند. یعنی در یک صفحه نمایش، به تعداد پیکسل‌هایی که در هر بعد (طول – عرض) می‌توان نمایش داد، رزولوشن می‌گویند. به گونه دیگر می توان اینگونه گفت که، صفحه نمایش کامپیوتر از میلیون‌ها پیکسل تشکیل شده است و رزولوشن به توانایی نمایش تعداد پیکسل‌های معین در تصویر اشاره دارد. پیکسل کوچک‌ترین عنصر یک تصویر است.

صفحه نمایشی که می‌بینید با تغییر رنگ این عناصر کوچک ایجاد می‌شود. معمولا رزولوشن به صورت طول x عرض به همراه واحد «در پیکسل» بیان می‌شود. برای مثال 1024 در 768 پیکسل یعنی، طول 1024 پیکسل است و ارتفاع یا عرض 768 پیکسل می‌باشد.

برای تصاویر کامپیوتری، وضوح معمولاً بر حسب پیکسل در اینچ یا PPI (کوتاه شده Pixels Per Inch) توصیف می‌شود. این پارامتر مقداری است که تعیین می‌کند چند پیکسل در هر اینچ در یک تصویر مشخص نمایش داده می‌شود. برای چاپگرها نیز، از واحد نقطه در هر اینچ یا DPI (کوتاه شده Dot Per Inch) استفاده می‌شود.

تفاوت مانیتور ها در چیست؟

رفرش ریت:

رفرش ریت (Refresh Rate) یا نرخ بروزرسانی صفحه نمایشگر، واحدی برای اندازه گیری تعداد تصاویری است که یک صفحه نمایشگر می تواند در یک ثانیه به تصویر بکشد. حداقل اندازه رفرش ریت نمایشگر ها 60 هرتز است و تمامی گوشی ها، لپ تاپ ها و مانیتور ها این قابلیت را دارند که حداقل 60 تصویر را در ثانیه به نمایش بگذارند.هرچه اندازه و درصد رفرش ریت یا نرخ نوسازی یک مانیتور بیشتر باشد، بیانگر سرعت بالای آن مانیتور است. رفرش ریت مانیتورهای گیمینگ 120یا 144 هرتز است و در مدل‌های حرفه‌ای حتی به 360 هرتز هم خواهد رسید. نکته مهمی که باید به آن توجه نمود هماهنگی رفرش ریت مانیتور بستگی به کارت گرافیک دارد. اگر رفرش ریت مانیتور بیش از سرعت پردازش کارت گرافیک باشد، تقریبا تغییری احساس نمی‌شود و حتی امکان دارد در سرعت‌های بالا مشکلاتی مثل قطع شدن تصویر رخ دهد، مگر اینکه کارت گرافیک به فناوری‌های مثل FreeSync و G-Sync تجهیز شده باشد .

کیفیت تصاویر در تین کلاینت

تاخیر ورودی:

تاخیر ورودی یا «Input lag» به‌طورمختصر یعنی میزان تاخیر و زمان بین دستور ورودی کاربر از مهم‌ترین معیار های انتخاب تلویزیون محسوب می‌شود. به فاصله زمانی بعد از انجام یک عمل مانند: حرکت ماوس یا فشردن دکمه‌های کیبورد تا زمان پردازش و اجرای آن روی صفحه نمایش تاخیر ورودی یا لگ گفته می‌شود. وقتی که در زمان بازی کردن روی دکمه ماوس کلیک می‌کنید تا به هدف و سوژه خود شلیک کنید، در حقیقت دستوری به پردازنده و کارت گرافیک سیستم خود ارسال می‌کنید، این دستور بعد از پردازش به سرعت فرمانی به صفحه نمایش شما ارسال می‌کند و کل این فرایند باید در کسری از ثانیه انجام شود. اگر تاخیر ورودی نمایشگر شما بیش از حد معمول تاخیر داشته باشد، بطور قطع سرعت بازی شما کم خواهد شد. در حقیقت تاخیر ورودی برحسب میلی ثانیه اندازه‌گیری می‌شود، در مانیتور گیمینگ تاخیر ورودی یک نمایشگر در بهترین حالت برای گیمر های مسابقات بین ۱ الی ۵ میلی‌ثانیه می باشد.

زمان واکنش دهی:

زمان واکنش دهی یا پاسخگویی سیستم پارامتر دیگری است که در طراحی مانیتورهای گیمینگ به صورت ویژه و مخصوص توجه مصرف کننده را به خود جلب می کند. منظور از سرعت واکنش دهی، مدت زمانی است که طول می‌کشد تا پیکسل‌های مانیتور تغییر رنگ دهند. اگر زمان پاسخگویی با سرعت بازی تناسب نداشته باشد، در صحنه های اکشن و سریع بازی متوجه تاری یا گیر کردن تصویر خواهید شد. مانیتورهای معمولی زمان واکنش دهی برابر با 10 میلی ثانیه دارند، در صورتی که مانیتور گیمینگ بسیار سریع‌تر عمل کرده و مدت زمان پاسخگویی برابر با 5 میلی ثانیه یا حتی کمتر دارند.

تاثیر رزولوشن‌ در بازی کردن و برای گیمر ها چیست؟

مانیتور خوب برای هر کاربری که بیشترین کار را با کامپیوتر دارد، بسیار مهم و با ارزش تلقی می شود و برای افرادی که بازی های زیادی انجام می دهند؛ اهمیت مانیتور کمتر از کارت گرافیک نیست، همینطور به صرفه ترین گزینه می تواند این باشد که بخشی از هزینه‌ی کارت گرافیک را برای خرید مانیتوری که حداقل ویژگی‌های گیمینگ را داشته باشد، پرداخت نماییم و برای رفع مشکل سرعت اجرای بازی‌ها، کمی جزئیات گرافیکی را کاهش دهیم.

اگر به دنبال یک مانیتور گیمینگ هستید، حتما از این قضیه اطمینان حاصل کنید، که وضوح و نرخ تازه سازی آن برای رایانه شخصی شما مناسب است.

با این حال، اگر می‌خواهید با نرخ فریم و رزولوشن بالاتر بازی کنید، به سیستم قدرتمندتری نیاز دارید. توصیه می‌کنیم به دنبال مشخصات GPU و CPU خود باشید تا ببینید که آیا از نرخ فریمی که در اختیار شما قرار می‌دهد راضی هستید یا خیر.

رزولوشن 720p یا HD چیست؟

این رزولوشن با اعداد 720 × 1080  نشان داده می‌شود. رزولوشن HD یعنی این تصویر دارای 1080  پیکسل افقی و 720 پیکسل به صورت عمودی است.

رزولوشن 1080 یا Full HD چیست؟

این رزولوشن به شکل 1080 × 1920 نمایش داده می‌شود. LCDها و LEDها از این رزولوشن بهره می گیرند. این نوع رزولوشن برای گیمرهایی مناسب است که به گرافیک اهمیت زیادی می‌دهند.

کیفیت تصاویر در تین کلاینت کیفیت تصاویر در تین کلاینت و مینی پی سی به چه صورت است؟

کیفیت تصاویر خروجی و پردازش شده در تین کلاینت‌ و مینی پی سی ها به طرز قابل توجهی به سخت افزار آن سیستم بستگی دارد. بنابراین باید در نظر گرفت که سخت افزار گرافیکی هر تین کلاینت به چه صورت بوده و کیفیت تصویری را پشتیبانی می‌کند.

در صورتی که سخت افزار گرافیکی تین کلاینت قدرتمند باشد، تصاویر خروجی آن هم بسیار باکیفیت خواهند بود. در غیر این صورت شاهد خروجی تصاویر HD یا حتی کمتر هم هستیم.

تفاوت کیفیت تصاویر پردازش شده در تین کلاینت و زیروکلاینت چگونه است؟

تین کلاینت و زیروکلاینت هردو سیستم‌هایی هستند که با وجود همه تشابهاتی که با هم دارند، تفاوت‌های واضح و مشخصی نیز دارند. یکی از تفاوت‌های واضح میان آنها کیفیت تصاویر پردازش شده است. همانطور که در ابتدا بیان شد در تین کلاینت کیفیت تصاویر، به سخت افزار گرافیکی آن سیستم بستگی دارد. بدین ترتیب هر چه سخت افزار قوی‌تر شود، کیفیت تصویر حاصله بالاتر خواهد بود.

در مقابل در زیروکلاینت‌ها کیفیت تصویر خروجی کاملاً بستگی به پروتکل‌های مجازی سازی دارد که در آن استفاده شده است. به طور مثال تصاویر حاصله از پروتکل Citrix با کیفیت UHD نیز عرضه می‌شوند.

بنابراین در کل تصاویر خروجی در زیروکلاینت‌ها به پروتکل مجازی سازی و در تین کلاینت‌ها به سخت افزار آن بستگی دارد.

تفاوت اندازه مانیتور و وضوح آن چیست؟

وضوح یک تصویر هم به اندازه مانیتور و هم به وضوح آن بستگی دارد. یک مانیتور 27  اینچی با رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل تصویر واضح تری‌ نسبت به مانیتوری با همان اندازه اما با حداکثر وضوح 1920 در 1080 پیکسل نشان می‌دهد؛ زیرا PPI آن به طور طبیعی بالاتر است.

Rate this post
Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *