زیرو کلاینت

سرور زیروکلاینت به چه صورت است؟

سرور زیروکلاینت یکی از مواردی است که بعد از خرید و راه اندازی زیرو کلاینت ذهن کاربران را به خود مشغول کرده است. همانطور که در مقالات قبلی سایت اشاره کردیم؛ در حال حاضر بسیاری از ادارات و سازمان ها از راهکارهای مختلفی برای کاهش هزینه ها استفاده می کنند. چرا که تعداد کارمندان در ادارات بسیار زیاد است و اگر بخواهند برای هر کدام از آنها از یک کامپیوتر و کیس بزرگ بطور مجزا استفاده کنند، قطعا هزینه برق مصرفی سر به فلک می کشد. چند سالی است که مدیران سازمان به منظور کاهش هزینه ها، از انواع تین کلاینت و زیرو کلاینت استفاده می کنند. زیرو کلاینت نوع مجازی دسکتاپ است که در ادارات و سازمان ها برای کاهش هزینه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه بسیار بی سروصدا، کوچک و کاربردی است. زیرو کلاینت توسط برندهای مطرح جهان تولید شده و در دسترس عموم قرار گرفته است. 

زیرو کلاینت چیست؟

زیروکلاینت یک بورد الکترونیکی دارد و به بیان دیگر می توان گفت که قدرت زیادی ندارد. به همین دلیل برای انجام امور سازمانی و پردازش های سبک مورد استفاده قرار می گیرد. اگر شغل شما به نحوی است که با نرم افزارهای سنگین سروکار دارید بهتر است به سراغ خرید مینی پی سی و یا خرید سرور استوک با قدرت بالا بروید؛ زیرا زیرو کلاینت مانند انواع تین کلاینت قدرت خود را از سرور دریافت می کنند.

زیرو کلاینت ها با توجه به ساختاری که دارند زمان کوتاه تری برای راه اندازی نیاز دارند و به ادمین ها کمک می کنند تا مشکلات موجود را به سرعت شناسایی کنند. طبق تحقیقاتی که در این حوزه انجام شده نشان می دهد که زیرو کلاینت ها به دلیل سادگی در ساختار، مشکلات خاصی را تجربه نمی کنند و اگر مشکلی در حین کار کردن با آن مشکلی رخ دهد معمولا به دلیل زیر ساخت ها و کاربری اشتباه می باشد. باید توجه داشت که این دستگاه فضای ذخیره سازی ندارند و تمام امور مربوطه، بر روی سرور انجام می شود. مدیریت سرور نیز به عهده متخصصین IT می باشد.

سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

در لغت کلمه سرور (Server)، به معنای سرویس‌دهنده و خدمات رسان است و در زبان IT و علم کامپیوتر نیز سرویس‌دهنده به کاربرد و کاربری سرور اشاره دارد. در حقیقت، سرور درخواستی را از سیستم کاربر دریافت می کند و بعد از پردازش آن توسط خود یا ارسال به سیستم دیگری و بررسی و پردازش توسط آن سیستم، نتیجه را به کاربر درخواست‌کننده نمایش می‌دهد. به همین دلیل، سرویس‌دهنده می‌تواند معنای خوب و درستی برای سرور باشد. همانگونه که دستگاه های متعددی شامل انواع زیرو کلاینت و تین کلاینت، سرویس های کامپیوتری مختلف تولید شده است، سرور و زیرساخت های گوناگونی نیز برای این دستگاه ها تعبیه شده است که قابل استفاده است. برای بیان جزئی تر وجه تمایز سرورها می توان اینگونه گفت که علت اصلی در تفاوت پردازنده‌هایی هست که پشتیبانی می‌کنند البته تفاوت‌های دیگری نیز دارند که در مقالات بعدی به آن می پردازیم. زیروکلاینت ها برای اتصال به سرور نیاز دارند و علت نیاز زیروکلاینت به سرور، عدم وجود منابع در زیروکلاینت است. درواقع زیروکلاینت برای نصب یک سیستم‌عامل و پردازش اطلاعات دارای هیچ‌گونه منبع و شبکه ذخیره سازی نیست بنابراین برای انجام این امر از منابع سرور استفاده می‌کند. اما سروری که ما از آن استفاده می‌کنیم باید دارای چه شرایطی باشد؟ در ادامه به آن اشاره می کنیم.

سرور زیروکلاینت

سرور مناسب زیرو کلاینت باید چه ویژگی داشته باشد؟

انتخاب سرور، نوع آن، پردازنده، میزان رم و هارد بستگی به نحوه کارایی و کارکرد مد نظر کاربر دارد که برای یک انتخاب درست نیاز است تا تخصص کافی و یا اطلاعات مناسبی داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از ویژگی ها می پردازیم. در محیط های عملیاتی مختلف باید از یک سرور مناسب برای زیروکلاینت استفاده کرد. انتخاب سرور مناسب برای زیروکلاینت به عوامل زیادی از جمله نوع محیط عملیاتی، نوع پروتکل مجازی سازی و نوع کاربری و استفاده زیروکلاینت‌ها بستگی دارد. یکی از نکات مهم هنگام خرید زیروکلاینت توجه به کاربری و موارد استفاده آن است. زیرو کلاینت‌ها بر اساس نوع کاربری به دو دسته تقسیم می‌شوند :

  • معمولی یا آفیس (نرم افزارهای روتین غیرگرافیکی)
  • حرفه‌ای (گرافیکی و سنگین)

پروتکل ارتباطی بین سرورها و کلاینت‌ها نیز به سه نوع تقسیم می‌شوند؛ RDP، DDP و PCOIP. در اینجا سرور مورد استفاده برای هر کاربر متفاوت است که به معرفی آنها می‌پردازیم.

سرور زیروکلاینت سرور زیروکلاینت با پروتکل  PDR

زیرو کلاینت‌های این دسته قابلیت اجرای نرم افزارهای گرافیکی سنگین و فیلم‌های FULL HD را ندارند و یا هنگام اجرا با تاخیر مواجه می‌شوند. این سرور ها به دو نوع کاربری معمولی و حرفه ای تقسیم می شوند.

در ادارات و یا سازمان هایی که عملیات ورود و یا خروج اطلاعات دارند از زیروکلاینت استفاده می‌شود. این سازمان‌ها معمولا از نرم افزارهای گرافیکی سنگین استفاده نمی‌کنند و در این حالت سرور زیروکلاینت مناسب برای هر دو کاربر یک CPU core خواهد بود. سه یا چهار گیگ رم هم برای سیستم عامل سرور مورد نیاز است. فضای ذخیره سازی سیستم قابل تغییر است و به کارت گرافیک اضافی نیازی ندارد. در کاربری حرفه‌ای کاربران از نرم افزارهای سنگین گرافیکی استفاده می‌کنند. همانطور که اشاره کردیم، در زیروکلاینت‌های RDP نرم افزارهای سه بعدی و فیلم‌های FULL HD اجرا نمی‌شود. در این حالت سرور زیروکلاینت پیشنهادی برای هر چهار کاربر یک core 3 CPU است. علاوه بر این، 4 گیگ رم برای سیستم عامل سرور نیاز می‌باشد.

سرور زیروکلاینت با پروتکل DDP

این پروتکل اجازه استفاده از سرور را برای چندین کاربر و کلاینت را فراهم می‌کند و با این وجود میزان استفاده از CPU  و ram در سرور به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. علاوه بر این موضوع پهنای باند شبکه نسبت به سایر روش‌ها و پروتکل‌ها به مقدار بسیار بالایی افزایش می‌یابد. تنها زیروکلاینتی که از پروتکل DDP استفاده می‌کند زیرو کلاینت vCloudPoint است که تمام برنامه‌های افیس و گرافیکی را اجرا می‌کند. سرور زیروکلاینت‌های DDP یا vCloudPoint کمترین استفاده را از سرور دارند و به تنهایی 85 درصد توان سرور را به صورت جداگانه در اختیار می‌گیرد.

در آخر برای خرید و تهیه زیرو کلاینت مدنظر خود همراه با سرور درست و مناسب، می توانید از متخصصین ما در شرکت مهر سیستم تهران مشاوره رایگان دریافت نمایید و دستگاه خود را با کانفیگ تخصصی انتخاب نمایید.

Rate this post
Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *